Over Jeanne

Als kind deed ik al niets liever dan tekenen en schilderen. Mijn hobby werd mijn beroep: grafisch ontwerper en illustrator.

Onder de naam Jeanne | ontwerp & illustratie werk ik in opdracht van bedrijfsleven, uitgeverijen en overheid.

Omdat de creativiteit nu eenmaal niet ophoudt bij het werken in opdracht, ben ik in mijn vrije tijd ook graag bezig met beeldend werk, liefst met olieverf.

In 1994 begon ik met schilderen op de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Daar werd ik gestimuleerd om te experimenteren en vooral groot en vrij te werken. Niet zo priegelen op de details...

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en in 2012 ben ik gestart met het schilderen van miniaturen. De aanleiding was een lege antieke hanger. Daar móest gewoon een piepklein schilderijtje in komen!

Het gepriegel beviel zo goed en de reacties waren zo lovend, dat ik ben doorgegaan met het schilderen van miniaturen.

Kleurrijke kolibries en mysterieuze zeepaardjes vormen de inspiratie voor mijn miniaturen. Deze delicate schilderijtjes maak ik met zeer fijne penselen en olieverf, volgens de klassieke schildertechnieken. Ik monteer ze in zettingen en verwerk ze vervolgens tot oorbellen en colliers waar je heel hebberig van wordt. Ieder sieraad is uniek en handgemaakt. Bekijk hier de collectie. De sieraden zijn verkrijgbaar via mijn Etsy webshop.

Daarnaast schilder ik ook op groot formaat. Deze schilderijen zijn soms te spotten 'in het wild' in vergaderruimten of exposities.